03 بهمن 1394 - 13:40 شناسه خبر: 3869 نسخه چاپی

معاون تحقیقات وزیر جهاد کشاورزی: بسته تولید محصولات تراریخته با صفات انتخابی و زمان بندی اولویت ها تدوین شد

معاون تحقیقات وزیر جهاد کشاورزی: بسته تولید محصولات تراریخته با صفات انتخابی و زمان بندی اولویت ها تدوین شد
در همایش مهندسی ژنتیك و محصولات تراریخته؛ زند ، تحقیقات جریان ساز را عاملی برای آگاهی اجتماعی از فناوری های جدید كشاورزی دانست.به گزارش روابط عمو ...

در همایش مهندسی ژنتیك و محصولات تراریخته؛ زند ، تحقیقات جریان ساز را عاملی برای آگاهی اجتماعی از فناوری های جدید كشاورزی دانست.

به گزارش روابط عمومی کانون انجمن های صنایع غذایی ایران و به نقل از ایانا، نشست تخصصی ستاد توسعه زیست فناوری با عنوان «مهندسی ژنتیك و محصولات تراریخته در خدمت محیط زیست، امنیت غذایی و سلامت»با حضور زند معاون وزیر و رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج كشاورزی، نیراعظم خوش خلق سیما رئیس پژوهشكده بیوتكنولوژی كشاورزی، عیسی كلانتری مشاور معاون اول رئیس جمهور و رئیس خانه كشاورز و جمع كثیری از محققان و دانشجویان در پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیك و زیست فناوری برگزار شد.

مصطفی قانعی، دبیرستاد توسعه زیست فناوری و رئیس انستیتو ایران به تشریح كارگروه تخصصی كشاورزی پرداخت و اظهار داشت: در حال حاضر پایان نامه ها و طرح های تحقیقاتی معدودی به موضوع محصولات تراریخته می پردازد، لذا كارگروه تخصصی سعی خود را بر حمایت از این موضوعات اختصاص داده است. همچنین با حمایت از تاسیس شركت های دانش بنیان امر تجاری سازی را دنبال می كنیم.

پس از آن نیراعظم خوش خلق سیما، رئیس پژوهشكده بیوتكنولوژی كشاورزی ایران با اشاره به فوائد زیست محیطی محصولات تراریخته، لزوم حفاظت از منابع طبیعی و محیط زیست را تشریح كرد و عنوان داشت با توجه به اسناد بالادستی و در چارچوب قانون ایمنی زیستی و سیاست های وزارت جهاد كشاورزی، خواهیم توانست محصول پنبه Bt و برنج تراریخته را به زیر كشت برده و به تدریج جایگزین سایر محصولات دیگر نماییم.

وی استفاده از فناوری تراریخته را در حفظ طبیعت و جلوگیری از چالش های پیشرو بسیار موثر دانست و افزود: محصول تراریخته دوستدار طبیعت بوده از فرسایش خاك و آلودگی هوا جلوگیری می كند و گیاهانی را تولید می نماید كه سازگاری كاملی با محیط زست دارند.

در ادامه اسكندر زند، معاون وزیر و رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج كشاورزی موضوع سخنرانی خود را به «تولید ملی محصولات تراریخته مقاوم به آفات، متحمل به علف كش ها و محتمل به خشكی در انطباق با اقتصاد دانش بنیان» اختصاص داد و اظهار داشت: متخصصان آینده‌پژوه در حوزه پژوهش به اركانی چون تغییرات مفهومی در كشاورزی، تكنولوژی جریان ساز و تكنولوژی كارآمد ساز توجه دارند. در كشاورزی شاهد تغییرات مفهومی هستیم كه مفهوم «تولید غذا» به «كشاورزی بوم‌سازگار» تبدیل شده است؛ بدین ترتیب كشاورزی زیرمجموعه محیط زیست قرار می گیرد. كشاورزی سازگار با محیط زیست واژه ای است كه در متن سیاست ها باید مورد توجه قرار گیرد.

رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج جهاد كشاورزی با اشاره به كشاورزی غذا- دارو عنوان داشت: در گذشته كشاورزی سازگار با محیط مورد توجه و تا اندازه ای به تنظیم غذا با خاصیت داروئی توجه می شد، مثلا طبیعت گرم با سرد ممزوج می گردید كه این امر امروز پررنگ تر شده و در بخش كشاورزی با تغییرات مفهومی زیادی مواجه هستیم.

وی با تشریح مسیرهای جریان ساز اظهار داشت: محققان و دانشگاهیان در عرصه جهانی بایستی مسیرهای جریان ساز را دنبال و بومی كنند، زیرا این تحقیقات می تواند آینده علمی كشور را هدایت كند. استفاده از گیاهان تراریخته، تكنولوژی جریان سازی است كه می تواند به كمك ما در تحقیقات آید.

وی با بیان این که به همین خاطر اخیرا در وزارت جهاد كشاورزی كمیته زیست فناوری متشكل از گروه محققان و با مسئولیت دكتر باقری تشكیل یافت و سیاست های زیست فناوری را منطبق با تغییرات مفهومی تبیین نمود، اعلام کرد:  در این کارگروه، مشخص شد در موضوع محصولات تراریخته چه گیاهان با چه صفاتی انتخاب و حتی زمان بندی و اولویت ها كاملا معین شده است. این بسته كه باید پاسخگو به دو اصل حفظ محیط زیست و سلامت انسان باشد، آماده ارائه است و خوشحال هستیم از اینكه در معرض نقد قرار گیرد./